Időjárás

Közvélemény kutató blog!

Elsősorban szavazások, politika, cikkek, humor... Az önök véleményére vagyok kíváncsi!

Friss topikok

Linkblog

2010.02.26. 10:07 wittmanmark

Az első szavazás Kiértékelése

Minden bizonnyal roppant meglepő eredmény született első közvélemény kutatásunkon, aholis arra voltunk kiváncsiak, hogy melyik párt jelöltjeire voksolna ön, ha ma lennének a Parlamenti választások Magyarországon. Az eredmény azért lett meglepő, annak ellenére, hogy mindezek előtt is tudtuk, hogy a Jobbik nagyon népszerű az internetezők körében, de azt nem gondoltuk (Én legalábbis személy szerint nem), hogy egy olyan internetes közvélemény kutatásban, ahol csaknem 900 szavazó adta le a voksát, a jobbik megdöbbentő 62,3%-al nyer majd, amely nem kevesebb mint 550 voksot jelent. 

A következő diagramon pedig százalékokban a szavazás végeredménye: 

Jobbik     62%
Fidesz    17%
Egyéb    8%
MSZP    7%
Nem szavazok    3%
MDF    2%
SZDSZ    1%

 

 

 

 

 

 

 

Elmodhatjuk tehát, hogy mindezek alapján, az internetezők körében a toronymagasan legkedveltebb és legszimpatikusabb párt a jelenleg parlamenten kívüli jobbik, amely jelenleg a hivatalos közvélemény kutatásokon a töredékét éri csak el (15-20%) az itteni eredményeknek, de ki tudja hol az igasság.

Ugye mind az MSZP-nek, úgy a Fidesznek, de sorolhatnám az összes parlamenti pártot, annyira kell a Jobbik nagy számban a parlamentbe, mint halottnak a csók... Épp ezért könnyen el tudom képzelni, hogy közös erővel a szélsőségek ellen, minden erejükkel meghamisítják az összes létező közvélemény kutatást!

Ettől függetlenül természetesen azt sem kell elhinni, hogy 60% felett jár a jobbik, de tény, hogy jelenleg még a párt vezetőségének sincs fogalma arról, hogy hol járnak. És még csak most jön a kampány java, aholis lefogadom, hogy a legtöbb szavazatot ismét a Jobbik foglya szerezni a kiábrándult emberektől, vagy azoktól a Fideszesektől, akik az utóbbi időben ismét kezdenek csalódni Orbán Viktorban!

Épp a csalódás okánál fogva juthat be a parlamentbe szerintem hasonló okok miatt az LMP is, aki bár a mostani állás szerint nem nagyon akar koalíciózni, de lehet, hogy szükség lesz rá, főleg akkor ha mondjuk az MDF-SZDSZ sem jutna be a parlamentbe... Bár azért utóbbi szinte biztosan befog, mert nekik aztán tényleg nem internetezők a szavazóik.

Rengeteg kérdés, ötlet villan most fel, és az embernek fogalma nincs mit gondoljon, én személy szerint kíváncsian várom a folytatást, de ugyanakkor egyre biztosabb vagyok abban, hogy a Jobbik ha nem is nyeri meg a választásokat, hatalmas meglepetést fog okozni... Már ha nem hibáznak valami nagyot!

2 komment

Címkék: kutatás fidesz szdsz mdf választások győzelem jobbik elemzés közvélemény internetezők lmp


A bejegyzés trackback címe:

https://internet-kozvelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr501791651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása